Annons:

1,2 miljoner gästnätter i Stockholm i maj

Internationella resenärer står återigen för den största tillväxten gästnätter. Tyskland toppar maj-ligan med flest övernattningar, plus 9 %, liksom Storbritannien, plus 25 %. De utländska gästnätterna ökade med 11%, samma ökning som för hela perioden januari till maj.

Maj är generellt en mötes- och kongress-intensiv månad, den är även en bra månad för citybreak-resandet som har hög koppling till den internationella positioneringen av Stockholm.

– Än en gång ser vi resultat av positioneringsarbetet av Stockholm i världen, säger Karin Mäntymäki, tf vd för Visit Stockholm. Jag är glad över att så många väljer att komma hit en tid då Stockholm blomstrar.

I Stockholms län har genomsnittspriset för en hotellnatt ökat sedan samma månad 2015, även hotellens intäkter har ökat jämfört med i fjol. Största marknaderna i maj var Tyskland, UK, USA, Norge och Finland enligt Stockholm Business Region.

En kommentar

  1. stisse: J a, men det var väl också på det viset att Eurovision Song Contest gick i Sthlm då, med massor av besökare. Kanske borde kommit fram