Annons:

Annons:

Fortsatt tuffa tider för Scandic

Trots mindre vinst och vinstvarning föreslås en höjd utdelning till 3,40 kronor.

Nordens största hotellkedja Scandic har uppförsbacke. Förra året kom en vinstvarning. I senaste kvartsrapporten levererar bolaget utifrån tidigare förväntningar. Detta innebär att Stockholms hotellmarknad, som är Scandics största och viktigaste, är fortsatt mycket tuff. Förra året ökade antalet hotellrum i huvudstaden med 6 procent, men tillväxten på marknaden är bara drygt 1 procent. Detta har lett till pressade rumspriser för alla hotelloperatörer. Scandic redovisar ett justerat ebitda-resultat på 333 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2017, att ställa mot SME-förväntan om 328 miljoner kronor, skriver DI. Nettoomsättningen samma kvartal steg med 8,1% till 3 743 miljoner kronor.

”Scandics omsättningstillväxt uppgick till 8 procent under det fjärde kvartalet främst drivet av nya hotell och positiv RevPAR-utveckling i Norge och Finland. Trots den växande omsättningen sjönk Scandics justerade EBITDA i kvartalet. Nedgången förklarades främst av lägre lönsamhet i vår svenska verksamhet. RevPAR i Stockholm var svag under slutet av kvartalet till följd av den ökade kapacitet vi sett under året.”, skriver vd Even Frydenberg VD & koncernchef i bokslutskommentar.

 

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Travel & Meetings Manager
Sista ansökningsdag:
19 March, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Sales Specialist till Sheraton Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
På nytt jobb