Annons:

Hotellkedjan Forenom köper hela StayAt

Forenom blir Sveriges största kedja för lägenhetshotell. Det är Forenoms femte förvärv på tolv månader.

Hotellkedjan Forenom expanderar kraftigt och är nu norra Europas största förmedlare av hotellägenheter till företag. StayAt omsatte 119 miljoner kronor 2017 och i affären ingår totalt 700 hotellägenheter, inklusive StayAts kommande hotell i Malmö. 

I fjol blev Forenom även marknadsledare i Norge genom förvärvet av lägenhetsföretaget Oslo Apartments. Dessutom utökades portföljen i Finland med flera lägenhetshotell och fristående lägenheter. Forenom arbetar dessutom för att växa organiskt genom sina två nyöppnade kontor i Malmö och Göteborg.

Förvärvet träder i kraft den 1 mars i år. StayAts hotell kommer att byta namn till Forenom före sommaren. Förvärvet innebär att Forenom består av sju hotell i Sverige med över 900 rum, plus 350 fristående lägenheter. Totalt i Norden får Forenom 17 hotell i större städer, enligt ett pressmeddelande. Bakom Forenom riskkapitalbolaget CapMan som gick in i bolaget 2016 med en betydande investering. Hur stor den var och vad köpesumman av StayAt är framgår tyvärr inte av pressmeddelandet.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024