Annons:

Annons:

”Kvinnor driver Airbnbs globala expansion”

Travel News e-postintervjuar James McClure, Airbnbs chef i norra Europa.

Varför är Airbnb så populärt bland kvinnor?
”Airbnb har en bred spridning bland både män och kvinnor. Detta beror på att Airbnb gör det möjligt att resa till unika destinationer på autentiska sätt. Vi är glada att denna vecka berätta att kvinnliga värdar är i majoriteten på vår plattform. Att vara Airbnb-värd har gett kvinnor högre ekonomisk, professionell och social status.
Vi är stolta över att stödja kvinnor över hela världen genom att erbjuda dem en plattform för entreprenörskap. Kvinnor utgör 55 procent av Airbnb-värdarna i Sverige. Dessutom ökade antalet värdar i Sverige med 29 procent från förra året. År 2017 tjänade kvinnliga värdar nästan 10 miljarder dollar globalt genom att hyra ut sina hem på Airbnb. Vi ser tydligt att kvinnor är en drivkraft för Airbnb-samfundet.”

Hur stora är Airbnb i Sverige?
”I Sverige finns cirka 20 000 aktiva uthyrare. Stockholm hade 190 000 Airbnb-gäster under 2017. Stockholm var den mest besökta staden i Sverige. Vi ser också en uppgång i landsbygdsområden i Sverige som det inte traditionellt har gynnat av turismen.”

Vem är den vanliga Airbnb-gästen i Sverige? Vad letar de efter och var bor de?
”Många Airbnb-gäster reser till eller inom Sverige och ännu mer från Sverige till andra länder. Populära boende är fridfulla miljöer nära en sjö eller i skärgården, vackra traditionella stugor eller lanthem. Uppe i norr är äkta stugbyar populära. På vintern söker många resenärer chansen att fånga norrskenet och uppleva ett vackert snölandskap. Längre söderut uppskattar många vackra skärgårdslandskap, hem på vattnet och allt från hippa, moderna lägenheter, hem med den klassiska ”scandi-stilen” till personliga utrymmen med speciella detaljer.”
Airbnb jobbar också mot affärsresenärer sedan en tid, hur går det?
”Nyligen utvidgade vi vårt partnerskap med Concur. Förutom att arbeta med Concur för att hjälpa företag som använder Airbnb för att hantera resekostnader, har Concur också införlivat affärsresenärer i Airbnb för sina resor och bokningsverktyg. Anställda i mer än 250 000 företag – i över 230 länder och territorier – har kan använda Airbnb när de reser i tjänsten.”

Expanderar Airbnb fortfarande i Sverige?
”Vi har nyligen lanserat en färdplan för vår framtid för att ge magisk resa till alla, med fyra nya kategorier av bostäder och ett nytt medlemskapsprogram med målet att nå en miljard gäster före 2028. Idag är Airbnb den största digitala marknaden för boende med över 4,5 miljoner hem i 81 000 städer. Under de senaste tio åren har Airbnb-värdar tjänat över 330 miljarder kronor och har checkat in på Airbnb-boende över 300 miljoner gånger. Vi expanderar, och samtidigt arbetar vi för att upprätthålla och stödja hållbar resor. Vi arbetar också för att hålla en god dialog med lokala regeringar runt om i världen. Airbnb ska funka för alla.”

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
Inca Tours söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Sales Specialist till Sheraton Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
På nytt jobb