Annons:

Nordic Choice vann HR-pris för nytänkande

Under årets upplaga av Human Growth Award var det Nordic Choice Hotels som tog hem segern. Priset har instiftats för att hylla och lyfta fram nytänkande insatser inom HR.

Juryn lägger stor vikt vid företag vars HR-team skapar starka företagskulturer, frigör engagemang hos ledare och medarbetare och som tillsammans skapar resultat på sista raden.

– Det här är något av det finaste som en HR-avdelning och ett företag kan ta emot. Jag är oerhört glad över att juryn har sett och värderat det långsiktiga arbete som vi gör och den kultur som vi bygger i företaget för att skapa delaktighet i den fortsatta utvecklingen av företaget och säkerställa så att våra 13 000 medarbetare har kul när de är på jobbet. Det här priset kommer att placeras på en central plats på huvudkontoret och påminna oss om att ett framgångsrikt HR-arbete byggs över tid och att byggandet aldrig tar slut, säger Tone Odvold Ålhus, Vice President People & Culture Nordic Choice Hotels.

Priset instiftades 2015 av Wise Group och har snabbt byggt ett renomé inom HR och företagsutveckling. Juryn, som baserar sitt beslut på informationsinhämtning och djupintervjuer, motiverar valet av Nordic Choice Hotels så här:

”De idéer som upplevs som galnast ger bäst resultat” menar HR-teamet som står bakom en framträdande företagsprofil i Petter Stordalen men också en betydande del av hotellgruppens framgång. Trots (eller kanske tack vare) utmanande rekryteringsmål har teamet höjt blicken och ställt in siktet på något ännu större; samhällsansvar och mångfald. De har implementerat innovativa rekryteringsstrategier där exempelvis bristyrket kockar lockats från Spanien samt ingått flera politiska partnerskap för att skapa fler arbetstillfällen och attrahera kompetens. Vidare är de Sveriges HBTQ- vänligaste arbetsplats, erbjuder skräddarsydda kompetensutvecklingsprogram och står för branschens lägsta sjukfrånvarotal.”

Kommentarer är stängda.