Annons:

Annons:

Petter Stordalen tjänade 700 miljoner norska kronor 2017

– Vårt mål är att aldrig komma upp till elva procent vinstmarginal på våra hotell. I så fall skulle jag göra så många saker som jag tror inte är bra. Jag håller inte på med deras grej, säger Petter Stordalen till Svenska Dagbladet.

Strawberry Group där hotellbolagen ingår, gick enligt Stordalen med cirka 700 miljoner norska kronor i vinst, och hade ett kassaflöde på 1,3 miljarder norska kronor. Bokslutet dröjer dock till april, och påverkas av stora investeringar.

Scandic mål är 11 procents vinst.

Alla bolag går med vinst, enligt Stordalen. Ett av dem, ”Strawberry Equity”, rymmer nästa äventyr. I det äger han 12 procent av kryssningsrederiet Hurtigruten.

– Hurtigruten är en stor och långsiktig investering för mig. Jag har två kryssningsfartyg under byggnation och option på två till. Och så har vi ju elva fartyg sedan innan.

– Hotell blev mitt liv. Jag kommer aldrig att sälja hotellrörelsen. Men jag tycker att Hurtigruten är så spännande, med destinationer även i Arktis och Antarktis. Kryssningar är lite som hotell. Det är ju upplevelser vi säljer, precis som här på Yasuragi, säger Petter Stordalen till Svenska Dagbladet.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018
VD Visit Dalarna
Sista ansökningsdag:
22 April, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018