Annons:

Rekordår för Nordic Choice Hotels

Trots vikande hotellkonjunktur i Norge levererar Nordic Choice Hotels rekordresultat 2016. Stockholm och Köpenhamn lyfter hotellkoncernen.

Nordic Choice ökade rörelseresultatet, EBITDA, 2016 med 22 procent till 702 miljoner norska kronor, att jämföra med 574 miljoner året innan. Driftsomsättningen ökade med 8,9 procent till 9 096 miljoner norska kronor och omsättningen inklusive franchise-hotell uppgick till 11 202 miljoner.

– 2016 blev ett fantastiskt år för Nordic Choice Hotels. Vi levererade vårt bästa resultat någonsin, öppnade sju nya hotell och toppar listan över branschens mest nöjda hotellgäster. Att vi växer så det knakar samtidigt som kundnöjdheten bland våra hotellgäster fortsätter att peka uppåt, är något som vi är otroligt stolta över. Och vår bedömning är att EBITDA fortsatt kommer att ha en stark tillväxt även för innevarande år, säger Torgeir Silseth, koncernchef för Nordic Choice Hotels i ett pressmeddelande

Till Dagens Næringsliv säger Torgeir Silseth att Köpenhamn och Sverige, främst Stockholm, går bra medan hotellkonjunkturen i Norge är vikande.

Kommentarer är stängda.