Annons:

Annons:

Storägare lämnar Rezidor

AMF har sålt sina aktier i Rezidor och Provibis Holding är på väg att göra samma sak. Det skriver Dagens Industri.

Pensionsjätten AMF har sålt sitt 5-procentiga aktieinnehav i Rezidor. De 8,3 miljoner aktierna såldes i marknaden under torsdagen i förra veckan. Alternativet var att acceptera budpliktsbudet.

Nu är ännu en storägare på väg att sälja, Provibis Holding som äger 3,21 procent av Rezidor. Skulle även Provobis ge upp är kinesiska HNA ännu ett steg närmare att ta kontroll över Rezidor, och detta med ett bud som Rezidors styrelse i enighet har avfärdat som för lågt, skriver di.se.

Provobis har accepterat budpliktsbudet på 34,86 kronor, men tog tillbaka aktierna när HNA förlängde budet till den 24 mars.
– Vi fattar vårt slutgiltiga beslut sista dagen, säger Joel Lindeman, som jobbar med Provobis kapitalförvaltning till di.se.

Det var när HNA Tourism i fjol köpte Carlson Hotels, inklusive aktieposten på 51 procent i Rezidor, som en så kallad budplikt utlöstes. Hur mycket Rezidoraktierna värderades till har dock inte HNA velar berätta.
AMF och Fjärde AP-fonden ansåg att Aktiemarknadsnämnden svek minoritetsägarna när den godkände budpliktsbudet.

LÄS MER: Ägaruppror på Rezidor efter kinesiskt bud

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018
CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018