Annons:

Annons:

Stordalen förlorar 150 miljoner i Stavanger

Petter Stordalen har förlorat totalt 150 miljoner norska kronor i norska Stavanger i kölvattnet av oljeindustrins problem.

Petter A Stordalens hotellkedja Nordic Choice Hotels har förlorat 150 miljoner norska kronor i Stavanger på grund av oljeprisfallet. Det skriver den norska tidningen Dagens Näringsliv.

– Jag tycker det är lite dåligt gjort att riva runt i det där. Mycket av förklaringen är att vi ökade nedskrivningarna från 2015 till 2016 med runt 40 miljoner kronor. Vi skriver alltså kraftigt ned det vi investerat i Stavanger, säger Nordic Choice Hotels koncernchef Torgeir Silseth till Dagens Näringsliv som räknar med förbättringar innevarande år.

– Som det ser ut kommer vi att få en förbättring under 2017 på runt 20 miljoner kronor och vi räknar med ungefär detsamma under 2018. Det går åt rätt håll även om vi inte kommer att visa svarta siffror på en stund. Vi kommer att vara präglade av dramatiken då vi fick både oljeprisfall och en kraftig ökning av hotellkapaciteten samtidigt.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
21 March, 2018
Inca Tours söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
På nytt jobb