Annons:

Annons:

Stordalen tog hem striden om Arlanda

Petter Stordalen tog hem striden om ett nytt storhotell vid Arlanda Det erfar Dagens Industri.

– Detta har varit en av de tuffaste upphandlingarna i hotellbranschen jag någonsin varit med om. Och det känns helt fantastiskt att vårt koncept vann i konkurrensen med många internationella och nationella kedjor, säger Petter Stordalen, ägare och styrelseordförande för Nordic Choice Hotels, som därmed se fram emot ytterligare ett stort hotell på Sveriges största flygplats.
2012 öppnade Clarion ett hotell vid flygplatsen, som enligt Stordalen blivit en succé.

– Vi har minst lika höga förväntningar på det nya hotellet som blir ett budgetalternativ, säger han till di.se.

Idag onsdag ska nyheten om att den norske entreprenörens hotellkedja Comfort Hotel som blir operatör för det nya hotell med 14 våningar och nästan 500 rum som ska stå klart 2019, efar di.se.

Hotellet ska byggas bara runt 100 meter från Sky City och förbindas med terminalerna på flygplatsen via en glasad gång. Statliga flygplatsbolaget Swedavia, som står för själva investeringen i hotellet, bekräftar uppgifterna om att det blir Stordalens hoyellkedja som blir operatör fr hotellet.

– Intresset har varit stort och vi har haft en mycket noggrann urvalsprocess och anser att Nordic Choice har det bästa konceptet. Bakgrunden är att vi behöver utvidga för att det saknas hotellrum, speciellt med fokus på familjer och privatresenärer, säger Karl Wistrand, tillförordnad vd på Swedavia till di.se.

 

2 kommentarer

  1. Besviken: Fan va tråkigt med ytterligare ett Choice hotell
    Svara
  2. Erik: Jag tror nog att de som redan huserar i SKycity, dvs Radisson kunde erbjudit något bättre, och även om det saknas rum på flygplatsen så kan inte familjerum och rum för privatresenärer vara så stort efterfrågat. 98% av gästerna som bor på flygplatshotell stannar 1 natt, så hurvida ett koncept är passande eller inte borde inte spela någon roll.
    Svara

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Manager Supplier Optimization Nordic Markets, Stockholm, Sweden
Sista ansökningsdag:
23 February, 2018
Resesäljare till Odenresor AB, Göteborg
Sista ansökningsdag:
28 February, 2018
På nytt jobb