Annons:

Annons:

Svag svensk hotelltillväxt

Antalet hotellnätter i Sverige växte under 2017 svagare än i EU som helhet. Det visar statistik från det europeiska statistikorganet Eurostat.

Ökningen av antalet hotellnätter i Sverige ökade med 0,5 procent under 2017, att jämföra med EU-snittet på 5,1 procent. Luxemburg var det enda EU-land med svagare utveckling än Sverige, – 0,5 procent

Störst procentuell uppgång i antalet hotellnätter uppvisade Lettland (+12,0 procent), Slovenien (+11,3 procent) och Kroatien (+10,6 procent).

Antalet hotellnätter från utlandsbesökare ökade för EU som helhet med 6,9 procent och från inhemska besökare med 3,5 procent. För Sverige var motsvarande siffror +3,9 respektive -0,6 procent, skriver nyhetsbyrån Direkt.

LÄS OCKSÅ: EU:s turism ökar

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Manager Supplier Optimization Nordic Markets, Stockholm, Sweden
Sista ansökningsdag:
23 February, 2018
Resesäljare till Odenresor AB, Göteborg
Sista ansökningsdag:
28 February, 2018
På nytt jobb