Annons:

Avis Budget i Skandinavien säljs

RAC Group AS, ägare till Avis och Budget i Skandinavien, meddelar att Avis och Budget i Danmark, Norge och Sverige sålts till Avis Budget Group för cirka 50 miljoner dollar, ungefär 380 miljoner kronor.

Avis Budget i Skandinavien ägs i dag av RAC Group AS, och i Sverige drivs verksamheten genom ett nätverk bestående av cirka 140 kontor och 6 000 bilar. Verksamheten övertas nu i sin helhet av Avis Budget Group och kommer från och med det första kvartalet 2015 ingå i den grupp av Avis Budget-verksamheter som drivs direkt av Avis Budget Group Inc. i Europa.

– Vi fortsätter att expandera på den svenska marknaden och med en ägare som Avis Budget Group i ryggen för våra Skandinaviska verksamheter blir vi ännu starkare. Med nya system, en stor finansiell styrka och den mest moderna teknologin kan vi erbjuda bättre lösningar och upplevelser för de som hyr bil av oss på Avis och Budget, säger Jan Lind, chef för Avis Budget Sverige i ett pressmeddelande.

Avis Budget Group har sitt huvudkontor i USA och är börsnoterat på Nasdaq-börsen i New York. Avis Budget i Skandinavien kommer, precis som Avis Budget i UK, att ingå i ABG Europas Northern Region.

Nuvarande koncernchef för Skandinavien, Dag Andre Gimle Johansen, lämnar sin tjänst i samband med att de nya ägarna tillträder. Han kommer att fortsätta som koncernchef för RAC Group AS inom däck- och bilglasbranschen. 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024