Annons:

Vi äter lite mer på krogen…

Krogstolarna i Stockholm blir bara fler och fler. Denna månad blir de 1000 till på Stureplan. I Food and Friends senaste rapport ser vi att även ätande på krogen går upp, men långsamt. Hoppet står till de unga om alla nya krogar ska överleva.

I utvecklingen för middagsätande utanför hemmet ser vi en liten ökning. Andelen som aldrig äter ute minskar samt att de som redan äter ute gör det lite oftare.

18 procent av svenska folket äter middag utanför hemmet minst en dag per vecka. Det är en rätt stor skillnad mellan män och kvinnor. Det är mycket vanligare att män äter middag ute än kvinnor. 14 procent av kvinnorna äter middag utanför hemmet en dag i veckan. Medan det är hela 21 procent av män ­ nen som gör det. 22 procent av stockholmarna äter middag ute på restaurang minst en kväll i veckan, en ökning från i fjol (20 procent). Motsvarande för Göteborg är 27 procent (22 procent) och för Malmö 29 procent (27 procent). Att äta ute på restaurang verkar vara de ungas domän. Uteätandet sjunker med åldern. 26 procent av 15–24 -åringarna äter ute minst en dag per vecka medan endast 11% av de som är över 55 år gör det.

Hela rapporten hittar du här.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024