Annons:

Annons:

Ari Riabacke: Så lär vi våra stenåldershjärnor att fatta klokare beslut

Hur lär vi oss att fatta bättre och snabbare beslut i en tid av nästan oändlig information och med en hjärna som i stort sätt inte har utvecklas sedan stenåldern? Ari Riabacke, som är en av föreläsarna på Grand Travel Award den 11 februari, har svaren.

Ari Riabacke är rese-fantast, fembarnsfar och doktor i beslutsfattande. Den 11 februari står han på scenen som en av talarna på TN Studio, kunskapsseminariet innan Grand Travel Award.

Hur arbetar en beslutsdoktor?

– Jag jobbar som rådgivare, forskare och talare. Skriver också en del krönikor, artiklar och har en ny bok på gång. För många år sedan, när jag var doktorand, så drömde jag om att jobba mer eller mindre precis på detta sätt – en dröm som jag nu lever.

Vad kommer du att tala om?

 – Rent evolutionärt är det en fikarast sen som vi bodde i grottor, vi har stenåldershjärnor och lever i en ultramodern värld där beslut fattas i ett allt högre tempo. Valmöjligheterna är oändliga, informationsmängden enorm och osäkerheten stor. Så frågan är; hur fattar vi våra beslut och framför allt – hur kan vi göra det bättre?

Varför är ett effektivt beslutsfattande viktigt för resebranschen?

 – Idag fattar vi mängder av beslut i en komplex och snabbt föränderlig värld och där är resebranschen inget undantag – tvärtom. De flesta företag har tillgång till mer eller mindre samma information, men som vi brukar säga; ”Information förändrar inget, beslut förandrar allt”.  

Varför kan det vara bra att lära sig att fatta bättre beslut?

– Att fatta bättre och mer medvetna beslut är ofta ett måste när vi driver företag/organisationer och inte minst om vi har ambitionen att leva det liv vi önskar. Att fatta beslut är att styra sin tillvaro, inte bara låta det bli ”som det blir”.

Fungerar det bara inte att liksom lita på att magkänslan då?

– Magkänslan är fantastisk, den vill oss väl och berättar saker för oss som vi inte ens alltid riktigt förstår. En utmaning är dock att magkänslan ibland också uttalar sig om sånt som den inte har någon erfarenhet av och då kan det bli lite tokigt. Så, känsla och förnuft i en lagom dos – kryddat med mod – brukar fungera bäst.

Vad ser du fram emot mest på Grand Travel Awards och Travel News Studio?

– Att få vara med och bidra till en fantastisk tillställning, att ge är att få!

Om Grand Travel Award:
Grand Travel Award – resebranschens egna Oscarsgala, hålls den 11 februari och är avslutningen på kunskapsseminariet Travel News Studio, som går av stapeln för det 23:e året i rad.

I år är Riabacke, tillsammans med en av Expedias toppchefer och kommunikationsexperten Lottie Knutson, talarna som kommer att föreläsa under dagen.

Som traditionen lyder följs seminarierna åt av middag, mingel, fest och underhållning och så klart – Grand Travel Awards prestigefulla prisutdelningsgala.

Pris för seminarium och gala: 1495 kronor

Läs mer och anmäl dig här.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
21 March, 2018
Travel & Meetings Manager
Sista ansökningsdag:
19 March, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
På nytt jobb