Annons:

Rekordår för Svenska Mässan

Under 2015 ökade Svenska Mässan-koncernen det totala antalet besök med 26 procent till nära 1,8 miljoner, vilket är nytt rekord. Koncernen gör också en toppnotering med 1,2 miljarder kronor i omsättning.

– Resultatet visar att vi har attraherat nya besökare och affärer till Göteborg. För varje krona som spenderas hos oss, spenderas cirka 2,50 kronor på andra aktiviteter i staden, bland annat shopping, taxi, hotell, restauranger, museer och andra sevärdheter, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef Svenska Mässan i ett pressmeddelande

Enligt HUI Research beräkningar ligger koncernens besöksnäringseffekter på 2,6 miljarder kronor. Svenska Mässan tbidrog dessutom ill drygt 1 100 årsarbetstillfällen i Göteborg, utöver koncernens 730 helårsanställda, enligt HUI:s beräkningar

– Det är glädjande att se att vi bidrar till fler arbetstillfällen i staden. Vårt uppdrag är att främja näringslivet vilket vi gör genom att bidra till en högre attraktionskraft till Göteborg, som förutom besöksnäringseffekterna även genererar fler arbetstillfällen, säger Carin Kindbom.

Omsättningen för koncernen uppgick 2015 till 1,2 miljarder kronor, en ökning med 28 procent jämfört med 2014. Resultatet före finansnetto uppgick till 158 miljoner kronor, vilket stärkte soliditeten, skriver Svenska Mässan i ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024