Annons:

Annons:

Resia utvecklar lokal konferensnäring

Resia anställer Ulla Conti som projektledare för ett projekt som ska få fler aktörer att våga vara konferensvärd i sin egen stad.

Resia vill hjälpa små och medelstora städer att arrangera konferenser och kongresser på hemmaplan. Målet är att få fler aktörer att våga vara värd i sin egen stad genom att erbjuda professionellt stöd för den som vill bjuda in till konferenser eller kongresser.
 
Resia anställer nu Ulla Conti, närmast från Akademikonferens, som projektledare för satsningen inom PCO, Professional Congress Organiser.
– Det här är en satsning på små och medelstora städer, där det ofta finns en outnyttjad potential att få konferensbesökare till staden. Många näringsidkare vill, men vågar kanske inte ta på sig större arrangemang. Vi vill finnas med som ett stöd och en medspelare genom hela processen för de som vill föreslå sin egen hemmaplan för en konferens eller kongress, säger Ulla Conti.
 
Ulla Conti kommer närmast från Akademikonferens där hon var projektledare för vetenskapliga möten i tio år. Dessförinnan har Ulla bland annat arrangerat läkarkongresser i Italien i tolv år, varit projektledare på Congress Stockholm och kongressansvarig på Uppsala Konsert & Kongress.
 
– Resia har en etablerad PCO-verksamhet i till exempel Sundsvall, Piteå och Linköping. Nu vill vi in på fler orter, och Ulla ska utveckla processerna i första hand på våra resebyråer som redan har tagit ett första steg in i den lokala besöksnäringen. Genom att tillföra Ullas energi och mångåriga erfarenhet inom detta område så känner jag mig mycket spänd och nyfiken på den kommande utvecklingen, säger Björn Wigge, produktchef för grupp- och konferensresor på Resia.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Project Manager, CWT Meeting & Events
Sista ansökningsdag:
19 December, 2017
Account Representative – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 December, 2017
Apollo söker web editor
Sista ansökningsdag:
21 December, 2017
GRAND HÔTEL SÖKER GROUP- & EVENT SALES MANAGER
Sista ansökningsdag:
12 January, 2018
Independent Hotel Group söker In-house sales manager
Sista ansökningsdag:
25 December, 2017
På nytt jobb