Annons:

Nya rum på Abba-hotell

Pop House Hotel, som bland annat ägs av Björn Ulveaus och ligger ovanpå Abba-museet, har byggt om två juniorsviter till ett Abba Gold-rum och ett Kristina från Duvemåla-rum som även inkluderar en handbyggd gärsgård ute på terrassen.

Pop House Hotel stärker även kopplingen till Abba-museet och Swedish Music Hall of Fame, musikutställningarna om svensk popmusik, genom att lansera en livescen på hotellet. Varje tisdag – lördag kan besöka njuta av livemusik och DJ:s ute på gården.

– ­Vi vill bygga ett ställe för människor som söker skönt barhäng på Djurgården. Vi satsar mycket på att få en riktigt bra live scen och vi tänker långsiktigt – man ska veta att det alltid händer något kul hos oss”, säger Pelle Lindberg, vd för Pop Sweden som äger hotellet och fastigheten.

Inredningen av de två nya rummen med musikanknytning står Ingmarie Halling, museichef och curator för Abba The Museum, och scenograf Anna Halling för. I Abba Gold-rummet sitter Abba-medelmmarnas privata guld- och platinaskivor på väggarna. I Duvemåla-rummet doftar möblerna av linolja, här finns en avlutad pinnsoffa, ett pottskåp (som innehåller minibaren). På golvet ligger trasmattor och stänktapeter som fanns på många torps väggar i slutet på 1800-talet pryder hotellrummets väggar.

– Det är en tribut till att det är 20 år sedan Björn och Benny hade premiär med musikalen Kristina från Duvemåla. Det har varit fantastiskt roligt att roligt att få inreda rummet. Vi har fått låna en klänning från originaluppsättningen av musikalen i Malmö och ett brev som Björn Ulvaeus har skrivit till Vilhelm Moberg finns inramade på väggarna, säger Ingmarie Halling till Travel News.

Troligen unikt i hela hotellvärlden är att terrassen som hör till Duvemåla-rummet är omgärdad av en platsbyggd gärdsgård, som hantverkare från Dalarna gjort.

– Alla gäster som bor i rummet får också ett kuvert med ett brev som Björn Ulvaeus skrivit där han berättar om bakgrunden till Utvandrarna – böckerna som ligger till grund för musikalen – där han även gör kopplingar till dagens situation där människor flyg över havet undan krig och förtryck. Det är väldigt gripande, säger Ingmarie Halling.

Om satsningen på temarum faller väl ut kan det blir fler temarum på Pop Hotel.

Vad kostar det att bo på Abba eller Duvamålarummet?

– Det vet jag faktiskt inte. Jag har fullt upp med själva inredningen. Men det är klart att det kostar lite mer än ett vanligt rum på hotellet. Men rummen är bokningsbara och jag tänker försöka sneaka till mig att få bo en natt i Duvemåla-rummet, det är så speciellt.

Kommentarer är stängda.