Annons:

Så blir flyg- och hotellpriserna 2016

Flygpriser kvar på i stort sett samma nivå som i år och dyrare hotell, det är den övergripande trenden i Carlson Wagonlit Travels årliga prisprognos 2016 Global Travel Price Outlock. 

Flygprisernas marginella ökning nästa år (0,5 procent) beror enligt prognosen på låga energipriser samt en stadig utbudsökning i kombination med stabil efterfrågan. I Sverige väntas prisutvecklingen bli ännu svagare än snittet, plus 0,2 procent. Det visar Carlson Wagonlit Travels årliga prisprognos som genomförts i samarbete med GBTA Foundation.

– Att prisutvecklingen på flygsidan är så pass svag på den svenska marknaden beror till stor del på att Norden som helhet är oerhört konkurrensutsatt. Många linjer trafikeras idag av ett flertal bolag så som, SAS, Norwegian, Finnair och Malmö Aviation som tävlar om resenärerna och skapar ett visst priskrig. Dessutom blir de så kallade lågprisbolagen mer och mer konkurrenskraftiga även på affärsresesidan, säger Johan Wilson, chef för Carlson Wagonlit Travel i Norden.

Det finns dock sex länder som går mot strömmen och som på grund av kraftigt stigande efterfrågan kan räkna med högre flygpriser nästa år – Indien, Kina, Colombia, Mexiko, Singapore och Australien.

Hotellpriserna stiger generellt 2016 eftersom efterfrågan överstiger utbudet på samtliga stora marknader runt om i världen. Det gäller även Sverige (1,6 procent) och övriga Norden som får en solid prisökning på hotellrum under året.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024