Annons:

Allt fler passagerare strandsatta i Thailand

Bangkoks internationella flygplats kommer att öppnas tidigast på lördag, enligt myndigheter.

De thailändska myndigheterna ska ha meddelat att den internationella flygplatsen kommer att öppnas tidigast på lördag, enligt E24.
– När flygplatsen väl öppnar igen kommer 80 flygbolag vilja börja flyga hem sina passagerare, Det kommer att ta några dagar från att flygplatsen öppnar till att vi kan börja få hem passagerarna. Det här är en extraordinär situation. Det viktigaste är att ta hand om och få hem passagerarna, säger Anders Lindström, presschef på SAS.
Den thailändska turistmyndigheten erbjuder också hjälp till strandade passagerare. Resenärer får erbjudande om övernattning och flygbolag som så önskar kan få tillstånd att flyga till och från militärflygplatsen U-Tapao nära Pattaya, skriver norska Travel News.
Försäkringsbolaget Europeiskas servicecenter i Bangkok håller nu jouröppet med anledning av oroligheterna i Bangkok. Där välkomnas alla svenska resenärer oavsett försäkringsskydd.
– Vi märker vilket enormt informationsbehov som finns hos de svenskar som befinner sig i Thailand. Därför vill vi välkomna alla till vårt servicecenter i Bangkok. Där kan man få färsk information om läget och prata med andra resenärer, säger Europeiskas vd Kenneth Sandén.
De egna försäkringstagarna får också upp till 2 000 kronor i ersättning. Försäkringen täcker normalt sett inte de kostnader som uppstår i sådana här situationer.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024