Annons:

Amerikanskt resemagasin hyllar Sverige

Under rubriken "Åtta saker svenskarna gör bättre än vi" öser det amerikanska resemagasinet Condé Nast Traveler lovord över Sverige och svenskarna. Det skriver Svenska Dagbladet.

Condé Nast Traveler imponeras av följande åtta saker:

– Popmusiken med stjärnor som Robyn, Lykke Li, Avicii och The Knife.
– Våra fikastunder som enligt tidningen är en trevlig påminnelse om att man måste stanna upp och tänka efter ibland. Dessutom är bullarna goda, skriver tidningen.
– Sveriges stil och design med den omisskännligt minimalistiska och eleganta svenska looken.
– Bastubadandet som är en nödvändig bekvämlighet i ett land med långa kalla vintrar. ”Det är inte bara finnarna som gillar att svettas”, skriver tidningen.
– Den frön livsstilen som enligt tidningen gör att Sverige har utsetts till det mest hållbara landet i världen och är ledande när det gäller återvinning och konsumtion av ekologiska livsmedel.
– Balansen mellan jobb och fritid, som tidningen menar att svenskarna lyckats få ihop bättre än några andra.Inte minst tack vare den generösa föräldraledigheten och en allmän sjukvård som av många anses vara världens bästa.
– Skönhet där tidningen slår fast att flera av landets senaste exporter är naturliga skönhetsprodukter som exempelvis de organiska hudvårdsprodukterna från Estelle & Thild samt bad-och-kropp-sortimentet från Kerstin Florian.
– Populärkultur noir. Självklart har Stieg Larssons Millenniumtriologi också en plats på listan. Tidningen menar att trilogin tog den långa svenska traditionen av mörka och gotisk-inspirerade böcker och filmer (Ingmar Bergman satte standarden med Det sjunde inseglet) till den breda publiken.

Källa: Svenska Dagbladet

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024