Annons:

Booking.com: ”Vill inte ge hotell snålskjuts”

Visita har stämt Booking.com för klausuler som förbjuder hotellen att ha lägre pris på sina egna hemsidor. Booking.com har dock inte för avsikt att slopa rate parity i Sverige för att slippa rättsprocessen mot Visita, skriver Besöksliv.

– Tillåts hotellen sätta lägre priser i egna onlinekanaler kommer de att åka snålskjuts på oss, säger Priceline Groups globala kommunikationschef Leslie Cafferty till Besöksliv.

Hon menar vidare att klausulen i avtalen en gång tillkom som önskemål från hotellen, och att vertikal rate parity, att hotellen inte tillåts ha lägre priser i egna onlinekanaler än de priser man ger till Booking, är fundamentet i affärsmodellen.

Konkurrensmyndigheterna i Tyskland har förbjudit rate parity-klausuler, i Frankrike är det förbjudet i lag, liksom Italien och Ungern. Enligt Leslie Cafferty på Priceline Group, som äger Booking, är de här länderna undantag.

– Det finns åtminstone 15 länder där domstolar valt att inte förbjuda rate parity, exempelvis Australien och Nya Zeeland. Det är vår linje som vi kommer att driva här i Sverige.

Läs hela artikeln på besoksliv.se.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024