Annons:

Dubais råd till turister: Ingen kritik på sociala medier

Besökare i Dubai, Abu Dhabi och övriga Förenade Arabemiraten uppmanas att ta det försiktigt när de postar inlägg på sociala medier. Kritik mot landet kan straffas.

 

Utrikesministeriet i Förenade Arabemiraten har uppdaterat sina reseråd till att även innehålla regler för hur besökare använder sociala medier i landet. I de nya förhållningsreglerna informerar ministeriet om att det är ett lagbrott att offentligt kritisera företag och/eller individer, liksom att tala illa om och/eller göra sig lustig över landet och dess myndigheter. Det skriver travelmole.com.

”Att posta material (även videos och fotografier) online som är kritiskt till företag eller individer, eller relaterade till händelser i UAE, eller som kan uppfattas nedlåtande eller förlöjligande av landet eller dess myndigheter kan vara ett brott som straffas under UAE-lagar”, skriver utrikesministeriet i de nya reseråden.

Dubai är ett allt populärare resmål bland svenskar. I somras beskrevs staden som årets reseraket enligt Travellinks bokningsstatistik, med en ökning på 119 procent jämfört med sommaren 2015.

2 kommentarer

  1. Dubai = Du, bai bai: Årets reseraket Dubai håller på att gå samma öde till mötes som Turkiet med sina regler gällande "det fria ordet". Fortsätter man på den linjen kommer också resestatistiken förr eller senare att bekräfta detta.
  2. Hans Öberg: Varför reser vi till ickedemokratiska länder som arabländerna, Egypten, Turkiet, Thailand och många flera? Vi göder ju förtryckarna.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024