Annons:

Annons:

EU: Easyjet får köpa delar av Air Berlin

EU-kommissionen har godkänt Easyjets köp av delar av konkursande Air Berlin utan villkor.

 

Det är Air Berlins verksamheterna vid flygplatsen Tegel i Berlin som Easyjet i och med EU-kommissionens godkännande tar över. Affären är värd 40 miljoner euro, motsvarande 388 miljoner kronor, och gäller bland annat leasing av upp emot 25 Airbus A320-flygplan.

Kommissionen skriver i ett pressmeddelande att köpet inte kommer att ge upphov till försämrad konkurrens genom Easyjets ökade antal start- och landningstider på till exempel Berlins Tegelflygplats.

Easyjet kommer även fortsättningsvis att utsättas för hård konkurrens från Lufthansa och Ryanair, ansåg kommissionen i beslutet som kom igår den 12 december.

Denna undersökning har inget att göra med kommissionens granskning av Lufthansas köp av andra delar av Air Berlin, skriver nyhetsbyrån Direkt.

Air Berlin gick i konkurs den 15 augusti.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
Sales Specialist – Dynamic Packaging
Sista ansökningsdag:
06 April, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018