Annons:

Annons:

Husbilar lyfter campingen

Det blir en rekordsommar för campingen tack vare en ökning av husbilar spår Lars Isacson, VD för SCR Svensk i Dagens Industri.

I branschorganisationen SCR Svensk Campings årliga undersökning uppger 52 procent av camping- och stugföretagarna att de ser en ökning av antalet bokningar jämfört med förra sommaren. 8 procent ser en minskning och 40 procent märker inte någon skillnad.

–Vi har haft en uppåtgående gästnattskurva under ett par år och ökningen verkar fortsätta, säger Lars Isacson i intervjun.

Han tror framförallt att ökningen beror på husbilarnas stigande popularitet. Förra året ökade antalet nyregistrerade husbilar med 32 procent, vilket märks på campingplatserna. Det är svensk dominans på campingplatserna då runt 75 procent är svenskar även om andelen utländska gästgrupper växer.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018
FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018
JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018