Annons:

Ingen lösning i sikte i Bangkok

Flygplatsockupationerna i Bangkok går nu in på den sjätte dagen och ingen lösning finns i sikte. Turister flygs nu ut ur landet via en gammal militärflygplats.

Den thailändska polisen och militären har hittills valt att inte tvinga demonstranterna att skingras, enligt SvD. Folksamlingar på fler än fem personer är förbjudna under det nuvarande undantagstillstånd, men demonstranterna tillåts ändå forsla in mat och vatten, sätta upp vårdstationer och fortsätta ockupera flygplatserna.
I stället har den före detta militära flygplatsen U-Tapao i närheten av Bangkok öppnats för de kommersiella flygbolagen. Flygplatsen har dock mycket låg kapacitet.
Ledningen för den ockuperade flygplatsen Suvarnabhumi meddelar samtidigt att det kommer att ta minst en vecka att få igång flygplatsen efter konfliktens slut, enligt Airwise. Säkerhets- och it-system måste kontrolleras innan trafiken kan släppas på.
– Normalt tar kontroll av it-system en vecka. Vi måste kontrollera, omkontrollera, kontrollera, omkontrollera, säger flygplatsens general manager Serirat Prasutanond och tillägger att det kan ta ännu längre tid om flygplatsens datasystem behöver åtgärder.
– Jag tror att vissa system är skadade.

Kommentarer är stängda.