Annons:

Annons:

Kina har infört tuffare visumregler

Kina har plötsligt gjort det svårare för svenskar att ansöka om visum. Nya regler kräver att man lämnar in såväl sitt nya som gamla pass när man söker visum.

I början av augusti i år införde Kina plötsligt nya visumregler. Svenskar och personer från andra länder som har ett pass som är utfärdat efter den 1 januari 2014 ska inte bara visa sitt nuvarande pass utan även det gamla vid visumansökan till landet.

– Läget är helt galet, säger Mats Andersson på resebyrån Kinaresor till Dagens Industri.

Det är dock inte omöjligt att resa till Kina för den som inte har kvar sitt gamla pass. Det blir bara längre väntetid.

– Den normala behandlingstiden för ett visum till Kina är fyra arbetsdagar. Om man inte har kvar det gamla passet tar det längre tid. Erfarenhetsmässigt kan jag säga att det tar en och en halv till tre veckor. Men det är inget problem, man får sitt visum, säger Gustav Jebsen på företaget Visumservice som hjälper till med visum till alla länder till Expressen.

Visumservice har inte fått någon förklaring till de nya kraven, men enligt Dagens Industri spekuleras det i att de nya reglerna är tillfälliga och kopplade till G 20-mötet i Hangzhou den 4–5 september.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018
FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018