Annons:

Så påverkar terrordådet i Paris affärsresandet

Den brittiska lobbyorganisationen Business Travel Coalition har genomfört en undersökning bland företag och organisationer för att se hur terrorattackerna i Paris påverkar resandet. Här är punkterna som sammanfattar resultatet.

Undersökningen genomfördes under helgen för att få en tidig överblicksbild över hur företag och organisationer funderar kring resandet den närmsta framtiden. 84 företag, universitet och myndigheter från 17 länder deltog i undersökningen, vars resultat sammanfattas i följande punkter:

– 20 procent av deltagarna i undersökningen svarar att det är mycket eller ganska troligt att de ställer in resor till Frankrike under en period framöver.
– 20 procent svarar att det är ganska troligt att de ställer in resor till och inom Europa under en period framöver.
– 16 procent svarar att det är väldigt eller ganska troligt att de ställer in resor till Frankrike innan det kan slås fast om attackerna i fredags var en enskild händelse eller ett led i en större attack.
– 5 procent svarar att det är väldigt eller ganska troligt att de ställer in resor till och inom Europa innan det kan slås fast om attackerna i fredags var en enskild händelse eller ett led i en serie attac

Kommentarer är stängda.