Annons:

Annons:

Svenska Ryanairpiloter kräver trygghet

Merparten av Ryanairs svenska piloter har startat en facklig klubb som är en del av Svensk Pilotförening. Nu kräver de lokala överenskommelser.

Flera svenska piloter jobbar idag på Ryanairs bas i Stockholm-Skavsta utan att ha några lokala avtal. Detta kan snart vara slut, skriver Check-in.dk.

Merparten av det irländska flygbolagets piloter med bas i Sverige har nämligen etablerat en fackklubb som en del av Svensk Pilotföreining. Nu kräver de rättigheten till en trygg anställning. Tidigare försök att förhandla med Ryanair har dock misslyckats.

– Ryanair har då hänvisat till deras interna förhandlingsgång. Men det är en charad. Om man tackar nej till det som erbjuds så får man sämre villkor i stället, säger Martin Lindgren, ordförande i Svensk Pilotförening till Dagens Nyheter.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Inca Tours söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Travel & Meetings Manager
Sista ansökningsdag:
19 March, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
På nytt jobb