Annons:

Swedavia fördubblar investeringarna

Fler resenärer reste via Swedavias tio flygplatser under första halvåret 2017. Den stora ökningen gör att Swedavia ökat investeringarna med 1 593 Mkr.

Under första halvåret 2017 har mer än 20 miljoner passagerare rest till och från Swedavias flygplatser. Det är en tillväxt på sju procent jämfört med samma period förra året.

– Ett ökat resande är bra för svensk tillväxt, men leder också till en ansträngd situation på många av flygplatserna. Vi behöver därför effektivisera och optimera verksamheten, samtidigt som vi investerar för att utöka den långsiktiga kapaciteten och bygger framtidens flygplatser, säger Jonas Abrahamsson, VD och koncernchef på Swedavia.

Fram till 2020 planerar Swedavia investeringar på cirka 16,5 miljarder och investeringstakten kommer att behöva öka ytterligare. Koncernens nettoomsättning för första halvåret uppgick tilll 2 827 Mkr. Det är en ökning med 103 procent och det är framförallt det ökade antalet resenärer som står för den högre omsättningen. Rörelsevinsten uppgick till 419 Mkr. Det är en ökning med 33 Mkr jämfört med föregående år.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024