Annons:

Annons:

SAS söker Saleability Specialist

Beskrivning:

SAS är Skandinaviens största flygbolag och har ca.en tredjedel av den totala flygmarknaden. Varje år reser nära 30 miljoner passagerare med SAS till destinationer i Europa, USA and Asien. SAS är en del av Star Alliance och tillsammans med 27 partners når vi 1300 destinations globalt i 193 länder.

Nu utökar SAS avdelningen Saleability & GDS Optimization med två tjänster, ”Saleability Specialists. Teamet ingår i Digital Sales & Distribution, som är en del av SAS Global Sales & Marketing, och ansvarar för saleability optimization, GDS distribution och kostnad samt GDS relaterade produkter och projekt.

Saleability innebär att SAS priser, produkter och koncept finns tillgängliga, är optimerade och kan köpas i externa distributionskanaler som GDS:er och Online Booking Tools.  I praktiken skall man se till att tekniken fungerar mellan SAS och externa distributionskanaler, agenter (resebyråer) och de system större affärskunder använder.  Som Saleability Specialist har du en nyckelfunktion i teamet och är den person som har ansvaret för att alla dessa delar fungerar tillsammans.

En viktig del i arbetet är också att utbilda och hjälpa Key Account Managers och andra avdelningar inom SAS i saleability, samt ha en kontinuerlig dialog med GDS’s och 3rd party kanaler.

Du identifierar förbättringar i saleability och våra processer och arbetar proaktivt, serviceinriktat, lösningsorienterat för att implementera dem.

Tjänsten är en tillsvidare anställning med placering i Stockholm och avser arbete kontorstid. Du ska ha erfarenhet från rese- eller flygbranschen och helst arbetat hands-on med en eller flera OBT’s, exempelvis Cytric, Egencia, Concur, KDS, Get There eller en eller flera GDS’r.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Följa upp och säkerställa saleability enligt Key Performance Indicators (KPI’s)
 • Supportera SAS organisation med saleability exempelvis teknik utmaningar
 • Säkerställa transparens och proaktiv kommunikation med säljorganisationen avseende saleability-frågor och relaterade aktivitetsplaner.
 • Driva saleability-förbättringar gentemot GDS och OBT leverantörer.
 • Agera som en superuser av OBT’s och GDS’s som du ansvarar för och säkerställa fortlöpande förbättringar av content, media och andra möjligheter som kan förbättra försäljning.
 • Ta en aktiv roll i att förenkla processer enligt Lean-principer och följa standarder
 • Hantera adhoc uppdrag åt Digital Sales & Distributions ledning
 • Vendor management

Önskad erfarenhet och kompetens:

 • Minst 2 års arbetserfarenhet inom resebranschen och distribution (flygbolag, GDS, OBT eller resebyrå)
 • Projektledning, gärna IT projekt
 • Arbetserfarenhet inom vendor management och distribution
 • Pris och biljett erfarenhet
 • Strategiska kundsamarbeten
 • Koordinera och samordna i en större organisation
 • Förmåga att ha ett övergripande och detaljerat perspektiv samt prioritera
 • Förmåga att förstå och presentera komplex information.
 • Tala och skriva flytande på engelska och ett av de skandinaviska språken

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter, gärna från ett flygbolag, GDS, OBT eller resebyrå.  Som person är du driven, serviceinriktad, produktiv, pedagogisk, proaktiv och resultatinriktad. Du är positiv och ser möjligheter i utmaningar, har en stark kommersiell förståelse och ett stort intresse för försäljning och teknik

Vi värdesätter att du är en lagspelare som gärna hjälper kollegor och delar med dig av din kunskap. Viktigt är också att du är kommunikativ, kan tolka och kommunicera komplicerad information till olika målgrupper på engelska samt svenska, norska eller danska. Kan du flera språk är det ett plus.

Vi samarbetar i denna rekrytering med Hotell&Reseverket, för mer information kontakta Jan Berkö, jan.berko@bohmans.com tel +46 (0) 73 626 30 43. Ansökningar hanteras löpande, sista ansökningsdag är 25 mars.

Välkommen att söka tjänsten HÄR

Publicerat den: 07 mars 2018, 14:40

Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Inca Tours söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Travel & Meetings Manager
Sista ansökningsdag:
19 March, 2018
Sales Specialist till Sheraton Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
På nytt jobb