Annons:

Gotlandsbåten mot miljonförlust

Gotlandsbåten väntas göra en förlust på nio miljoner kronor. Nu behövs nya aktieägare och kring 30 miljoner kronor i nytt kapital för att det ska bli en fortsättning nästa sommar, rapporterar Sjöfartstidningen.

Jämfört med förra året ökade antalet färjeresenärer till Gotland under sommarmånaderna med drygt 100 000. Nykomlingen Gotlandsbåten räknade in 145 000 passagerare under maj-augusti. Men trots det är rederiets framtid osäker.

Konkurrensen med Destination Gotland har pressat biljettpriserna och Gotlandsbåten räknar med räknar med att visa upp en förlust på nio miljoner kronor den 31 januari 2017.

För att kunna driva verksamheten vidare och trafikera Gotland även nästa sommar behöver bolaget, enligt Gotlandsbåtens vd Ralph Axelson, få in nya aktieägare och totalt 30 miljoner kronor.

– Vi behöver dessa pengar för att kunna föra projektet vidare. Men de här pengarna ska inte täcka några gamla kostnader utan de ska användas i verksamheten framöver. Hur det ser ut nu vill jag inte gå in på, men i slutet av månaden måste vi komma fram till något, säger vd Ralph Axelson till Sjöfartstidningen.

LÄS OCKSÅ:

Tung premiärsäsong för Gotlandsbåten

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024