Annons:

Annons:

Kryssningsturisterna är snålast

Kryssningsturister är snåla och köper främst kaffe. Det visar en ny forskningsrapport.

Kryssningsturismen växer över hela världen, något som även märks i Stockholm. I år kommer huvudstaden att gästas av 270 kryssningsfartyg med rekordmånga 650 000 passagerare, enligt Visit Stockholm och Stockholms hamnar. Det är ökning med 30 procent jämfört med i fjol, skriver TT.

Kryssningspassagerarna kommer i år att spendera runt 600 miljoner kronor och spela en stor roll för både besöksnäringen och hela Stockholmsregionen, enligt Visit Stockholm.

Ändå är kryssningsturister de turister som spenderar minst pengar när de besöker en stad. I alla fall enligt en forskargrupp från universitetet i norska Bergen som har intervjuat 8 000 turister, där 1 300 reste på en kryssning, och frågat dem hur mycket pengar de spenderade och på vad.

– Det är inte värt att investera i kryssningsturism. Turister från ett kryssningsfartyg är de turister som lägger minst pengar i de städer de besöker. I genomsnitt spenderar en kryssningsturist 250 kronor när de går i land, och de spenderar mest pengar på kaffe, säger professor Svein Larsen, som ledde forskargruppen, till danska Helsingör Dagblad, skriver TT.

Siffrorna i studien inkluderar inte boendekostnader. Studien visar att turister som bor på hotell spenderar mest pengar – i genomsnitt 1 000 kronor per dag, medan campinggäster spenderar hälften.

– När man talar om kryssningsturister är det viktigt att komma ihåg att det är långt ifrån alla som går i land. Mellan 20 och 40 procent går aldrig ner för landgången. De kan få allt på fartyget, säger Svein Larsen.

En kommentar

  1. Joon: Passagerarna ombord spenderar mycket pengar för olika utflykt och undrar om dessa intäkter är medräknade?
    Svara

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

BIG Travel Linköping söker Resebyråchef och Resesäljare
Sista ansökningsdag:
23 October, 2017
Aircontact Sweden AB söker Country Manager och flygmäklare
Sista ansökningsdag:
31 October, 2017
Inca Tours söker biljettör
Sista ansökningsdag:
19 October, 2017
Snowfall söker Client Satisfaction Manager
Sista ansökningsdag:
03 November, 2017
Affärsresesäljare till Lingmerths Resebyrå i Göteborg
Sista ansökningsdag:
01 November, 2017