Annons:

Annons:

Lågt vatten ändrar rutter i Göta kanal

Vattennivåerna är så låga att de mest djupgående fartygen inte längre kan färdas säkert i Göta kanals östligaste delar. Strömma kanalbolag väljer därför att ändra rutterna för flera fartyg.

Sjön Asplången, vid Västra Husby, visar så låga vattennivåer att  Strömma kanalbolags djupgående fartyg M/S Juno, M/S Diana och M/S Wilhelm Tham ändrar rutt.

– Tillsammans med rederiet har vi dagligen följt utvecklingen av vattennivåer och jobbar hårt med lösningar för att säkerställa tillgängligheten för fartygen men säkerheten för både skepp, passagerare och kanal gör det omöjligt för rederiet att fortsätta. Vi arbetar nu hårt för att styra om rutterna tillsammans med rederiet, säger Roger Altsäter, VD på Göta kanalbolag i en kommentar.

Det är över 40 år sedan så låg vattennivå uppmättes i kanalen. Asplången är dock en sjö som snabbt reagerar på tillflöden varför situationen kan förändras längre fram under säsongen. Den större mängden fritidsbåtar som färdas i Göta kanal berörs inte av den lägre nivån i kanalens östra delar samt inlopp i Motala hamn.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Inca Tours söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
På nytt jobb