Annons:

Annons:

Minister vill utreda statliga Gotlandsfärjor

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) vill utreda möjligheten av statligt ägda färjor inför nästa upphandling av trafiken till Gotland.

– Det alternativet kom upp i förra upphandlingen också, men tyvärr för sent. Nu har Trafikverket gott om tid. Jag ser inga hinder för statligt ägda färjor, kan de ge fler avgångar och lägre priser bör vi absolut titta på det, säger Johansson till Gotlands Allehanda (GA) till Gotlands Allehanda.

Staten ska betala fem miljarder till Destination Gotland som har trafikavtalet till 2027. Moderbolaget Rederi AB Gotland gjorde en vinst i fjol på 400 miljoner kronor, varav 140 miljoner från färjetrafiken mellan ön och fastlandet.

Gotlands Allehanda har i en granskning har bland annat visat att bolaget genom särskilda tilläggsavgifter kan överstiga det maxtak för priset som Trafikverket satt.

– Det borde kanske Trafikverket titta på. Kanske har man förbisett något där, säger Johansson.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Sales Specialist till Sheraton Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Key Account Manager – Seniorer
Sista ansökningsdag:
18 March, 2018
Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Inca Tours söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
På nytt jobb