Annons:

Annons:

Ny vinstvarning från Viking Line

Viking Line sänker förväntningarna för helåret och vinstvarnar återigen. Orsaken är hård prispress.

Viking Line skriver i ett pressmeddelande att konkurrensen inom rederiets trafikområde ”innebär en fortsatt press på såväl priser som volymer, vilket påverkar införtjäningen per passagerare negativt”.
Detta i kombination med att bunkerprisnivån fortsättningsvis förväntas vara högre jämfört med 2016, och att den förväntade korrigeringen av restitutionslagstiftningen i Finland för år 2017 har fördröjts och osäkerhet föreligger om den kan förverkligas, påverkar koncernens resultat under år 2017.

Som helhet bedömer därför styrelsen att rörelseresultatet för 2017 kommer att försämras jämfört med rörelseresultatet för 2016. Styrelsens tidigare bedömning var att rörelseresultatet skulle utfalla i nivå med rörelseresultatet för 2016.

Viking Line sänkte så sent som i september sin helårsprognos. Anledningarna var desamma då som nu: press på både priser och volymer. I den prognosen förväntades att korrigeringen av restitutionslagstiftningen i Finland skulle ha en positiv resultateffekt, något som nu alltså är osäkert.

 

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

STA Travel söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
01 December, 2017
Vi söker nu en driven Account Manager
Sista ansökningsdag:
26 November, 2017
Market Manager
Sista ansökningsdag:
28 November, 2017
Gruppreseproducent
Sista ansökningsdag:
30 November, 2017
Account Representative – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 December, 2017
Affärsresesäljare till Resia i Göteborg
Sista ansökningsdag:
10 December, 2017
På nytt jobb