Annons:

Annons:

Rekordmånga kryssningsturister till Stockholm

Rekordmånga kryssningsturister väntas till Stockholm i år, enligt Stockholms Hamnar.

270 kryssningsfartyg med 650 000 passagerare väntas besöka huvudstaden i år. Det är en 30-procentig ökning jämfört med i fjol.

– Antalet fartyg till Stockholm är fler, men framförallt är fartygen större och kan ta fler passagerare, säger Henrik Ahlqvist, kryssningsansvarig Stockholms Hamnar till SvD Näringsliv.

Enligt Stockholms Hamnar har även den geopolitiska oron i Medelhavet har bidragit till kryssningsökningen i Stockholm.

Visit Stockholm och Stockholms Hamnar räknar med att turisterna kommer spendera omkring 600 miljoner kronor.

En kommentar

  1. Anonym: Det är bara ett problem. Hela turistnäringen blir effektivt motarbetade av Stockholm stad vilket i förlängningen leder till att turisterna inte kommer hit. Färre bussparkeringar, avgiftsbelagda bussparkeringar, bygge av cykelbanor, vägarbeten, införande av sommargågator, bilfria gator, event som stänger av all framkomlighet inte minst på de enda gator vi får köra på. Jakobsgatan riktning mot Tegelbacken avstängd sedan förra veckan. Nu ska Sibyllegatan stängas av mellan Väpnargatan och Riddargatan också. Hur ska vi ta hand om våra turister när vi hela tiden blir motarbetade av de som borde veta bättre? Fartygen har redan börjat rata andra städer för att framkomligheten är för dålig. Med vänlig hälsning en förtvivlad busschaufför med många kollegor som har samma erfarenhet
    Svara

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Resebyråtjänsteman Kristianstad & Kalmar
Sista ansökningsdag:
12 September, 2017
Our passion is travel – come join our team! Travellink
Sista ansökningsdag:
04 September, 2017
Sales Manager till Radisson Blu hotell
Sista ansökningsdag:
08 September, 2017
MYCAB Travel Scandinavia expanderar!
Sista ansökningsdag:
20 September, 2017
Thabela koncernen söker producent för Sydamerika och Asien
Sista ansökningsdag:
01 September, 2017
På nytt jobb