Annons:

Rekordmånga kryssningsturister till Stockholm

Rekordmånga kryssningsturister väntas till Stockholm i år, enligt Stockholms Hamnar.

270 kryssningsfartyg med 650 000 passagerare väntas besöka huvudstaden i år. Det är en 30-procentig ökning jämfört med i fjol.

– Antalet fartyg till Stockholm är fler, men framförallt är fartygen större och kan ta fler passagerare, säger Henrik Ahlqvist, kryssningsansvarig Stockholms Hamnar till SvD Näringsliv.

Enligt Stockholms Hamnar har även den geopolitiska oron i Medelhavet har bidragit till kryssningsökningen i Stockholm.

Visit Stockholm och Stockholms Hamnar räknar med att turisterna kommer spendera omkring 600 miljoner kronor.

En kommentar

  1. Anonym: Det är bara ett problem. Hela turistnäringen blir effektivt motarbetade av Stockholm stad vilket i förlängningen leder till att turisterna inte kommer hit. Färre bussparkeringar, avgiftsbelagda bussparkeringar, bygge av cykelbanor, vägarbeten, införande av sommargågator, bilfria gator, event som stänger av all framkomlighet inte minst på de enda gator vi får köra på. Jakobsgatan riktning mot Tegelbacken avstängd sedan förra veckan. Nu ska Sibyllegatan stängas av mellan Väpnargatan och Riddargatan också. Hur ska vi ta hand om våra turister när vi hela tiden blir motarbetade av de som borde veta bättre? Fartygen har redan börjat rata andra städer för att framkomligheten är för dålig. Med vänlig hälsning en förtvivlad busschaufför med många kollegor som har samma erfarenhet
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024