Annons:

Annons:

Skenande oljepriser ger rederierna räkningar på miljardbelopp

Under det senaste två åren har priset på olja fördubblats.

De stigande bränslepriserna tvingar de svenska rederierna till olika effektiviseringsåtgärder. Även om oljepriserna fallit tillbaka den senaste veckan och nu ligger på cirka 130 dollar per fat så är katastrofen stundande.
Redan när oljepriset närmar sig 100 dollar per fat krävs kraftfulla åtgärder säger Joakim Kenndahl, informationschef på Stena Line.
I Stena Lines fall har man minskat antalet turer och sänkt färjornas hastighet. Ett bränsletillägg har också införts för såväl passagerare som fraktkunder.
Destination Gotlands har än så länge varit någorlunda skonade genom sitt mångåriga avtal med Rikstrafiken. Vilket har inneburit att uppdragsgivaren stått för de ökade bunkerkostnader som blivit följden av det stigande oljepriset. Men till årsskiftet löper avtalet ut vilket troligen kommer att leda till en helt ny prissättning, säger Maja Horwitz, vice vd på Destination Gotland säger till E24.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Inca Tours söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Key Account Manager – Seniorer
Sista ansökningsdag:
18 March, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
21 March, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
På nytt jobb