Annons:

Årets resevinnare har korats – igen

När året närmar sig sitt slut duggar listorna över svenskarnas resandet tätt. När nu onlineresebyrån Travellink summerar resåret 2016 blir den stora vinnaren …

… Spanien.

– Spanien är utan tvekan årets vinnare med rekordsiffror till flera resmål, säger Erik Wikander, Nordenchef på Travellink.

Jämförelse med i fjol har Gran Canaria och Mallorca de största ökningarna av antalet resenärer med 90 respektive 61 procent.

Brexit, det turkiska kuppförsöket, presidentvalet i USA och andra politiska händelser påverkade svenskarnas resmönster under året, men det påverkade inte det totala resandet.
– Svenskarna styr om, men ställer inte in. På kort sikt påverkas enskilda resmål, men resandet i stort berörs inte nämnvärt, säger Erik Wikander.

Precis som tidigare år är London det största resmålet hos Travellink 2016, följt av Berlin och Barcelona, trots att resebyrån ser en trend att traditionellt populära storstäder i Europa tappar till förmån för städer som vanligtvis inte ses som stora turistmagneter, som exempelvis Beirut, Dubai och Krakow.

Årets stora förlorare är Turkiet, enligt Travellinks bokningsstatistik.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024