Annons:

Direktflyg viktigare än pris

Priset på flygbiljetter är inte det viktigaste när svenskar bokar resa. Istället prioriteras direktflyg till resmålet visar Tickets Novus-undersökning.

Endast 13 procent av svenska resenärer uppger att priset är viktigast när flygresan ska bokas. Istället prioriterar 64 procent bekvämlighet och smidighet och av dessa tycker flest, 34 procent, att direktflyg är viktigast. 16 procent tycker att korta väntetider vid byten är viktigast och 12 procent att det finns lokala avgångar nära hemorten. Det visar en färsk undersökning som Novus genomfört på uppdrag av Ticket.

– Priset kommer i andra hand när svensken bokar resa. I stället är många beredda att betala lite extra för att slippa byten, väntetid på flygplatser och att åka långa vägar till och från flygplatser, säger Karin Starkman Ahlstedt, pr- och kommunikationsansvarig Ticket.

Undersökningen visar också att ju yngre resenärerna är desto viktigare är priset och desto mindre roll spelar smidigheten.

– Unga har sällan samma ekonomiska situation och är därför mer prismedvetna än de äldre. De över 50 år är mest bekväma av sig och mer benägna att betala lite extra för att kunna resa på ett smidigt och enkelt sätt, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024