Annons:

Annons:

Hit reser svensken i vinter

Tyskland och Frankrike ökar mest, storstäder lockar allt mer och terrorhot påverkar inte svenskarnas resande. Det är några av vinterns starka resetrender enligt Ticket Collection.

Resebyråkedjan Tickets kartläggning, som bygger på den egna bokningsstatistiken för både charterresor och reguljärflyg, visar att Spanien (främst Kanarieöarna Gran Canaria och Teneriffa) och Thailand (Bangkok, Phuket och Krabi) är ohotade som de två mest populära semesterländerna under vinterhalvåret.

Till Spanien ökar bokningarna med 8 procent, medan Thailand ökar med knappt 4 procent.
En annan tydlig trend är att europeiska storstäderna ökar i popularitet. Främst London och Amsterdam, men även Paris, Prag och Lissabon lockar många svenska resenärer under vinterhalvåret.

Att resesuget ökar visar också Tickets Sifoundersökning där 43 procent av svenskarna planerar att åka utomlands i vinter, en ökning med 5 procentenheter mot förra årets rekordvinter.

I Sifoundersökningen framkommer också att svenska resenärer i allt mindre utsträckning påverkas av oroligheter i vår omvärld. I undersökningen svarade 30 procent att terrordåd eller terrorhot påverkar resvanorna, motsvarande siffra i fjol var 41 procent.

Hit reser svenskarna i vinter – länder
1. Spanien (1)
2. Thailand (2)
3. USA (3)
4. Storbritannien (4)
5. Italien (6)
6. Tyskland (10)
7. Portugal (9)
8. Frankrike (ny)
9. Kap Verde (ny)
10. Nederländerna (ny)

Hit reser svenskarna i vinter – resmål
1. Gran Canaria (1)
2. Bangkok (2)
3. Phuket (3)
4. Teneriffa (4)
5. London (5)
6. Miami (6)
7. Krabi (7)
8. Amsterdam (ny)
9. Malaga (9)
10. New York (8)

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Project Manager, CWT Meeting & Events
Sista ansökningsdag:
19 December, 2017
Independent Hotel Group söker In-house sales manager
Sista ansökningsdag:
25 December, 2017
Account Representative – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 December, 2017
Apollo söker web editor
Sista ansökningsdag:
21 December, 2017
På nytt jobb