Annons:

Annons:

Hit reser vi i sommar

Mallorca är favoriten, USA kometen och så lockar Plura allt fler till Italien. Så ser sommarens resande ut enligt Ticket.

Sommarens skräll är att USA går förbi Turkiet och intar tredje platsen på Tickets lista  över vilka länder flest svenskar reser till i sommar. Listan toppas precis som i fjol av Spanien följt av Grekland.

– Det är full fart nu och många bokar resa till sol- och baddestinationer. De vill vara garanterad några veckor med fint väder, för det kanske är svårt att tro att det ska bli en lika fin sommar som i fjol, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Tickets mest bokade resmål i sommar är Mallorca, vilket är passande eftersom det i är 50 år sedan det första charterplanet landade på just Mallorca.

New York toppar listan över mest bokade storstäder före Barcelona och London.

Tickets Novus-undersökning visar också 43procent av svenskarna tänker göra en utlandsresa i sommar, 29 procent svarar att de tänker göra fler resor än i fjol. Endast 11 procent tänker göra färre resor.

Vidare visar undersökningen att wifi är viktigare än pool på hotellet. En annan trend är att Italien kommer allt starkare i sommar, såväl Rom som sol-och baddestinationer. Här ser Tickets resesäljare en ”Plura-effekt” efter programmet Pluras kök, som spelades in i bergen ovanför ön Cefalu på Sicilien.

Tickets undersökning är gjord av opinionsinstitutet Novus och baseras på uppgifter från 1 117 svarande.

Tio i topp, land
Spanien (1)
Grekland (2)
USA (4)
Turkiet (3)
Italien (5)
Cypern (9)
Kroatien (7)
Storbritannien (6)
Frankrike (8)
Tyskland (ny)

Tio i topp, alla resmål
1. Mallorca (2)
2. Antalya (1)
3. Kreta (3)
4. New York (5)
5. Rhodos (4)
6. Cypern (7)
7. Split (8)
8. Barcelona (9)
9. London (6)
10 Malaga (ny)

 

 

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018
VD Visit Dalarna
Sista ansökningsdag:
22 April, 2018
JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018