Annons:

Annons:

Höstens hetaste weekendresor

Bland klassiker som London, Paris och Barcelona är det en tysk stad som står för den största ökningen när Ticket listar höstens hetaste weekendstäder.

Weekendresor blir allt populärare. I alla fall enligt Ticket som noterar en 35-procentig ökning i kortare resor till storstäder, enligt ny statistik.

Ohotad etta är som vanligt London, dit Tickets bokningar ökat med 21 procent i höst jämfört med motsvarande period i fjol. Fallande pund är en orsak till det ökade resandet till London. Dessutom har snittpriset på resor till London har gått ner med nästan 22 procent jämfört med 2016, vilket också bidrar till reslusten.

Tre nykomlingar tar sig in på Tickets 10 i topp-lista över höstens hetaste resmål – Lissabon (9), Wien (8) och den stora raketen München som ökar med drygt 237 procent jämfört med hösten 2016.

–  München är, med relativt kort flygtid och behagligt klimat, perfekt för några dagars besök, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket i ett pressmeddelande.

Hit reser svenskarna i höst
1. London (1)
2. Amsterdam (3)
3. Paris (6)
4. Prag (4)
5. Barcelona (5)
6. München (ny)
7. Rom (7)
8. Wien (ny)
9. Lissabon (ny)
10. Mallorca (8)
Källa: Ticket, weekendresor hösten 2017, bokat t o m 20 september

En kommentar

  1. Beryl Arvidsson: Jag önskar Norrköping hade flyg till Edingburg . Jag älskar den staden, som det är nu är det svårt för mig att ta mig dit.mvh
    Svara

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

GRAND HÔTEL SÖKER GROUP- & EVENT SALES MANAGER
Sista ansökningsdag:
12 January, 2018
Apollo söker web editor
Sista ansökningsdag:
21 December, 2017
Independent Hotel Group söker In-house sales manager
Sista ansökningsdag:
25 December, 2017
Account Representative – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 December, 2017
Project Manager, CWT Meeting & Events
Sista ansökningsdag:
19 December, 2017
På nytt jobb