Annons:

Annons:

Resevaruhuset har gått i konkurs

I fredags lämnade Resevaruhuset AB in en konkursansökan till Nacka tingsrätt. I och med konkursen går Skandinaviens äldsta familjeägda resebyrå omkull.

Konkursansökan för totalt åtta bolag däribland Resevaruhuset i Uppsala AB som ägs av Jonas Gustafson lämnades in den 13 juli. I november firade Resevaruhuset som har 29 anställda 50 års jubileum då den första resebyrån slog upp portarna på Götgatan i Stockholm 1966. Så sent som 2015 förvärvade Resevaruhuset Hohental Travel med varumärket Sea & Sky Travel. Resevaruhuset hade ställt en resegaranti på 1 700 000 till Kammarkollegiet. Den har nu utlösts.

Resevaruhuset AB omsatte 59,7 miljoner 2016 och hade en bruttovinst på 3 miljoner. Travel News har frågat huvudägaren tillika VD:n Jonas Gustafson om bakgrunden till konkursen. Han vill inte lämna någon kommentar i det här skedet.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Resesäljare till Odenresor AB, Göteborg
Sista ansökningsdag:
28 February, 2018
Manager Supplier Optimization Nordic Markets, Stockholm, Sweden
Sista ansökningsdag:
23 February, 2018
På nytt jobb