Annons:

Annons:

Resia ökar årets första nio månader

Resebyråkedjan Resia ökade sitt resultat med 36 procent under årets första nio månader.

Under samma period ökade försäljningen med tio procent till 2 512 miljoner kronor.
Försäljningen under det tredje kvartalet ökade från 777 till 779 miljoner kronor, men vinsten sjönk från 15,5 till 15,4 miljoner kronor.
– Inför hösten och vintern ser vi en fortsatt stabil efterfrågan på både affärsresor och grupp- och konferensresor. Samtidigt minskar efterfrågan på privatresor något. Vår strategi är att Resia ska öka i antal byråer, omsättning och därmed resultat de närmaste åren. Samtidigt finns det starka skäl att bevaka omvärlden där allt tyder på att vi går mot ännu tuffare tider. Det känns dock som vi är väl rustade för en dämpad efterfrågan, säger koncernchef Eva Moen Adolfsson.
För konkurrenten Ticket innebar det tredje kvartalet förlust. För niomånadersperioden minskade försäljningen med tolv procent till 3 413,9 miljoner kronor och resultatet efter skatt sjönk från 37,3 till -7,0 miljoner kronor.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018
CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018