Annons:

Karin Starkman Ahlstedt.

Stort sug efter höstresor – hit reser vi

Svenskarnas reslust är ovanligt stor i höst. Populäraste semesterlandet är Spanien, enligt bokningsstatistik från Ticket.

Höstbokningarna hos Ticket har ökat med 9 procent, jämfört med i fjol. Flest svenskar vill åka till sol- och badresmål och resebyråns bokningar till denna typ av resmål har ökat med 6 procent.

Populäraste semesterlandet är Spanien där vi hittar såväl höstens stora favorit Mallorca (+29 procent) som raketen Malaga (+65 procent).

Resmålet som ökar allra mest i höst är dock London (+67 procent). Generellt ökar storstadsresandet med 12 procent.

– Det är ovanligt stort tryck på höstbokningarna i år och fler än tidigare vill fly höstrusket. Sol- och badresor bokas på för fullt just nu, men allra mest ökar storstadsresandet, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

Semesterländerna dit bokningarna ökar mest i höst är Storbritannien (+67 procent), Portugal (+33 procent) och Thailand (+25 procent). Höstens förlorare är Turkiet, som har rasat från fjärde till elfte plats på topplistan. Antalya-kusten, som i fjol låg på andra plats, är i höst det artonde mest bokade resmålet.
Allt enligt ny statistik från Ticket.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024