Annons:

Annons:

Webjet köper Jactravel

Webjet har ingått avtal om att förvärva Jactravel. Därmed fortsätter det austalienbaserade internetresebyrån sin globala expansion.

Australienska internetresebyrån Webjet förvärvar Londonbaserade Jactravel för 200 miljoner brittiska pund (motsvarande ungefär 2,1 miljarder kronor). Jactravel kommer i och med affären att tillsammans med Sunhotels, Lots of Hotels och FIT Rums vara en del av Webjets B2B-division Webbeds, som därmed ökar antalet direktkontrakterade hotell från 10 000 till 17 000.

Jactravel, som är en av Europas största oberoende B2B-plattformar för resor, opererar under två varumärken – Jactravel och Totalstay.

– Genom att konsolidera med likasinnade partners som JacTravel får vi ännu större synergier som kommer att gynna den bredare resebranschen, säger John Guscic, vd Webjet i en kommentar.

För tre år sedan köpte Webjet den skandinaviska B2B hotelldistributören Sunhotels av Braganzagruppen för att få ett starkt fotfäste på den europeiska marknaden. Med förvärvet av Jactravel stärker Webjet sin position i Europa ytterligare.

Webjet köper Jactravel av privatkapitalbolaget Vitruvian Partners vars ledningsgrupp behåller ett aktieinnehav i den utvidgade koncernen.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Independent Hotel Group söker In-house sales manager
Sista ansökningsdag:
25 December, 2017
Apollo söker web editor
Sista ansökningsdag:
21 December, 2017
Project Manager, CWT Meeting & Events
Sista ansökningsdag:
19 December, 2017
Account Representative – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 December, 2017
GRAND HÔTEL SÖKER GROUP- & EVENT SALES MANAGER
Sista ansökningsdag:
12 January, 2018
På nytt jobb