Program 2015

14.30 Registering
15.00–18:00 TN Studio: Rätt beslut – kontrollera kriser och maximera möjligheter
Moderator: Ellinor Persson
Lottie Knutson
John Veichmanis, Expedia 
Paus – Med kaffe och wrap
Kenny Jacobs, Ryanair 
Ari Riabacke

18.0019.00
Mingel och fördrink
19.0020.15 Grand Travel Award - Prisutdelning
20.1501.00 Middag & festligheter


Rätt beslut – kontrollera kriser och maximera möjligheter

Travel News inspirerar dig till en bättre beslutsfattare–strategi, analys, kunskap & processer.

Resebranschen är rik på erfarenheter av beslutsfattande som visat sig kunna vara föredömligt såväl som förödande. Travel News undersöker vad som motiverar, driver och föranleder beslut –  vare sig det är krav, omständigheter eller invanda beteendemönster. Lyssna till Lottie Knutson som hyllats för sin krishantering samt toppchef från Expedia, där snabba beslut inom produktutveckling som snabbt når onlinekunden är avgörande för att förbli världsledande inom resor och teknologi. Förstå psykologin och bakgrunden till våra beslut genom att lyssna till Ari Riabacke som är fil.dr. i risk- och beslutanalys.


Talare

Lottie Knutson,
Kommunikations- & reseproffs

Hon blev Lottie med hela svenska folket under tsunamikatastrofen, då hon och Fritidsresor hyllades för sitt agerande och sin kommunikation i kris. Nu är hon högaktuell med succéboken "Nödrop när krisen kommer" och delar med sig om erfarenheter av att hantera stora dramatiska kriser och minst lika förödande lågintensiva kriser i arbetslivet.

John Veichmanis,
chef för global customer acquisitions and search marketing, Expedia

Expedia är världsledande inom resor och teknologi i en värld där snabba beslut inom produtkutveckling som når ut till onlinekunden ofta är avgörande för framgång. Om detta berättar John Veichmanis, som har en lång meritlista inom onlineförsäljning och innehaft chefspositioner på både Skype och Apple, där han ansvarade för det sistnämnda bolagets onlinebutiker i Europa.

Kenny Jacobs,
Marknads- och försäljningsdirektör Ryanair

Ryanair har fattat en rad strategiskt genomgripande beslut för påverkar lågprisbolagets framtid radikalt: satsning på primärflygplatser, affärsresenärer och försäljning via resebyråer – samt en servicemässig revolution ombord. Kenny Jacobs, en av nyckelpersonerna i förändringsarbetet, berättar om det "nya" Ryanair.

Ari Riabacke,
Fil. Dr. i risk- och beslutsanalys

Dagligen fattar vi upp till 10 000 beslut, valmöjligheterna har aldrig varit fler. Samtidigt har våra hjärnor förändrats väldigt lite sedan stenåldern. Ari Riabacke, doktor i beslutsfattande, vill hjälpa oss att fatta klokare beslut, göra bättre affärer och leva det liv vi önskar.

Läs Travel News intervju med Ari Riabacke här!

Moderator

Ellinor Persson
Moderator

En av Sveriges mest rutinerade programledare från TV och välbekant ansikte för resebranschen från bland annat Turistgalan. Tillika vinnare av På Spåret 2005.