Program 2014

15.00–18.00 Travel News Studio (registrering från kl. 14.30)
18.00–19.00 Mingel & fördrink
19.00–20.15 Prisutdelning – Grand Travel Award
20.15–01.00 Middag & festligheter


Tänk nytt – tänk rätt

Mitt i skiftet – så blir innovativa tankar i dag framgång i morgon

Resebranschen står i mitt i flera stora skiften – hållbarhet, digitalisering och global förskjutning av makt och inflytande till Asien. Det är disruptiva tidpunkter där spelregler omkullkastas, nya vinnare och förlorare skapas. Travel News Studio bjuder in till en spännande eftermiddag med föreläsare som visar vägen till ny kunskap och mod att förändras i skiftenas tid.


Talare

Per Schlingmann,
kommunikationsstrateg

Dramatiska förändringar genom globalisering, digitalisering och konsumtionsbeteenden tvingar fram förnyelse, där företagen som har mod och förmåga att gå före blir vinnare. Per Schlingmann pratar om förändringsprocesser med exempel från Moderaternas förnyelse och från branscher under stort förändringstryck. 

Gunhild A. Stordalen,
chef och styrelseordförande i Stordalen Foundation och stiftelsen GreeNudge

I det gröna skiftet i hotell- och turistbranschen är morgondagens vinnare de som kan göra samhällsansvar till affärsmöjligheter. Som läkare och miljöaktivist talar Gunhild A. Stordalen om sund och hållbar mat och hur hotell kan servera mat som inte bara är bra för gästerna och planeten, men även för hotellets lönsamhet.

Fredrik Önnevall,
utrikesreporter SVT

Kina är den nya maktfaktorn, som påverkar det globala näringslivet inklusive turismen. Fredrik Önnevall, SVT:s första Kinakorrespondent och mannen bakom den hyllade serien Kinas mat, ger sin analys av Kinas utveckling blandat med personliga betraktelser från Mittens rike.

Hampus Brynolf,
strategichef Intellecta

Med utgångspunkt från totalkartläggningen av svenskspråkiga twitter, Twittercensus, som Hampus Brynolf är pappa till, talar han om hur vi grupperar oss på sociala medier och vilka konsekvenser det får för hur man kan arbeta med digitala kanaler. Rykande färsk data om svenska resebranschens digitala närvaro bjuder han också på.

Moderator

Sarah Wittbom
Moderator

Välkänt ansikte från den stora digitala konferensen Nordic eCommerce Summit. Vill göra nordisk e-handel till den bästa i världen och driver Nordic eCommerce Knowledge, som arrangerar konferenser, utbildningar och har mystery shopping-verksamhet för onlineförsäljning.