Annons:

Kungligt i Kungsberget

Med nya ski lodger utmanar både Romme och Kungsberget de traditionella skidorterna. Travel News åkte till Kungsberget och bodde som kungar.

Namnet Ski Lodge vittnar redan det om att det ska vara amerikanskt, rustikt och gediget. Så förväntningarna är det inget fel på när vi rattar vår Toyota in på parkeringen i Kungsberget. Resan tar exakt 2 timmar och 20 minuter med en kisspaus. Reklamen stämmer då med andra ord ganska bra – två timmar till backen!
Incheckningen går smidigt och de förbeställda skidorna står och väntar på oss.  Fördelen med en liten skidort som Kungsberget är att allt är nära. Med andra ord behöver vandringen med pjäxor och skidor inte bli hur lång som helst över till närmaste barnbacke.
Barnen finner sig fort och vi föräldrar hänger på. I pauserna värmer vi oss med den varma saften som finns vid liftarna.
Lunchen intas på Hamburgerian där hamburgaren smakar  lika lite som stället är charmigt. Desto bättre är buffén inne i Ski Lodgen på kvällen. Vällagat och bra avvägt med få men smakrika rätter.  Där ingår också dricka till barnen.
Lägenheten är superfin. Inredningen går i brunt och vitt och materialvalen är påkostade. Heltäckningsmattan är skön mot våra trötta fötter och sängarna underbart mjuka!  Läget är så nära backen man kan komma.
Varje lägenhet har sitt eget förråd där skidor och pjäxor förvaras under natten.  Vår lägenhet har sex bäddar och maken konstaterar att det är skönt att vi inte är fler än fyra eftersom det vore ganska trångt med fler i den lilla lägenheten.  
Utcheckningen redan vid 11 känns lite stressig och i och med att rummen inte kan tas i bruk förrän kl 15 undrar jag varför denna tidiga avfärd. Städpersonalen hade trots det ändå glömt en knäckemacka under vår soffa …

Tips 1: Boka skidutrustningen hemifrån – väldigt smidigt och startsträckan blir mycket kortare
Tips 2: Ta för er av varm saft och vatten som är utplacerat lite överallt på Kungsberget

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024