Annons:

Må som en sultan i Istanbul

I ett av de äldsta, fast nyaste hamamen i Istanbul passade Travel News redaktion på att skrubba sig rena och lena under de välvda taken.

Betyg:

Miljö: 5
Behandling: 3
Renhetskänsla: 5

Aya Sofia och Blå moskén är två måsten när man reser till Istanbul – mitt emellan dessa två sevärdheter ligger Ayasofya Hurrem Sultan hamamet! Så ska man på hamam i Istanbul ligger det här oslagbart bra till. Det uppfördes 1556 av sultanen Suleimans fru och användes ända till 1910. Senare år har det varit mattbutik men för några år sedan började den mödosamma och dyra renoveringen för att återställa det till ett hamam.  
Vi välkomnas utanför dörrarna av en stilig ung herre som visar herrarna in till sin avdelning och kvinnorna runt huset till kvinnornas del.
130 personer jobbar i hamamet och det märks då det finns personal till precis allt. Vi tar av oss kläderna i ett privat omklädningsrum och leds sedan bokstavligen in till det varma och oerhört vackra, heta rummet där vi värms upp inför behandlingen.
Behandlingen inleds aningen brutalt med en hård skrubbhandske som inte lämnar någon millimeter ifred. Efter det läggs vi på den stora marmorstenen och bäddas in i mjukt skum från olivoljetvålarna. Massagen är något slapphänt men desto mer avslappnande.
Efter ungefär en halvtimme förs vi ut till stora rummet där vi serveras körsbärsdricka och turkish delight. Därute springer anställda fram och tillbaka, och nya kunder kommer in, så atmosfären är inte så avslappnad.
Någon som betalat lite mer än vi förs in till ett angränsande rum och får ansiktsmask pålagd.
Ett centraltbeläget hamam visserligen, men upplevelsen vore ännu bättre om de jobbade på tydligheten och avslutade det hela med ett tystare rum.

Tips 1: Titta uppåt i det heta rummet och se de oerhört vackra ljusstrålarna.
Tips 2: Boka innan ni åker så ni säkert får plats

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024