Annons:

Storstadskänsla i Sundbyberg

Att bo på hotell i Sundbyberg låter inte så upphetsande för en storstadsbo – speciellt inte en dag med avstängda pendeltåg. Men när vi kommer in på Story Hotel känner vi direkt att detta är något annorlunda. Något mycket annorlunda.

Vi stiger rakt in i en hemtrevlig bar, fylld med glada människor som firar lördag. Här finns ingen reception, men väl två datorer för incheckning. Innan vi ens hinner undra kommer en trevlig anställd till undsättning.  Med koden vi fått vid bokningen öppnar vi rummet. Mörkt. Det hjälper inte att trycka på lysknappen vid dörren.  När dottern trevar sig in i rummet och testar taklampan förstår vi – aha, en central strömbrytare.
Väl ljust konstaterar vi att det är modernt, men känns som hemma. Eller som man skulle vilja ha det hemma, säger dottern glatt med ett menande leende.  Roliga detaljer, dova färger med turkosa färgklickar, som matchar det turkosa handfatet på toaletten.  Mitt i allt står en fluffig säng som nästan får oss att strunta i middagen och lägga oss direkt.
I resturangen berättar hovmästaren om konceptet:  ägarna som reser mycket tycker själva att det är skönt att slippa in- och utcheckningsköer.  Man slopar receptionen och satsar i stället pengarna på sköna sängar och senaste tv:n.  
Efter middagen längtar vi till sängen.  Som bomull, säger dottern sömnigt, och drar åt sig det gemensamma täcket och somnar.  Nöjd över att slippa gå upp och släcka taklampan släcker jag allt med knappen bredvid sängen.  Lika skönt som detta var på kvällen, lika jobbigt är det på morgonen, när jag smyger in på toan och upptäcker att lysknappen inte fungerar! Ett roligt hotell med hög mysfaktor. Det enda som ger viss besvikelse är att det inte finns någon äggröra – nej inget varmt alls – på frukosten. Gott men lite, verkar mottot vara här. Men det är klart, det kanske är därför de har råd med så sköna sängar och tv.  

Tips 1: Om du inte vill gå på toa i mörkret – släck alla lampor med huvudströmknappen vid sängen!
Tips 2: Minibaren fyller du själv och betalar från baren.  Bara att checka ut på datorn i baren.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024